Menu

Alumnes i professors aprenen a promoure el diàleg en un taller emmarcat en el Dia de la Mediació

Alumnes i professors aprenen a promoure el diàleg en un taller emmarcat en el Dia de la Mediació

El 21 de gener es commemora el Dia Europeu de la Mediació. Coincidint amb l’efemèride, la biblioteca municipal ha acollit un taller dirigit a professors i alumnes que han après com promoure un diàleg respectuós en situacions polaritzades.

La sessió ha involucrat alumnes mediadors de 3r i 4t de secundària i dels cicles formatius d’Integració social. La dinamització de l’activitat ha anat a càrrec de formadores de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que han facilitat eines per crear contextos segurs per al diàleg. “Si preguntes a la gent si està d’acord amb el diàleg, tothom et dirà que sí, però a l’hora de posar-ho en pràctica és quan surten els problemes”, recorda Cécile Barbeito, una de les ponents.

Segons les dinamitzadores, un petit grau de polarització és positiu, perquè permet sortir de la zona de confort i contemplar altres punts de vista. Però, quan aquesta polarització s’accentua, poden arribar problemes. Per això cal tenir present elements com l’escolta empàtica, fer servir un to respectuós, prioritzar la relació entre els participants i buscar punts en comú, tenint sempre present que ningú té la veritat absoluta.

Pel que fa a la metodologia, el taller s’ha centrat en diferents dinàmiques de grup, unes eines que resulten ideals per tractar el diàleg i les relacions. Els alumnes han debatut sobre temes polaritzats que han proposat ells mateixos, des de l’assetjament escolar fins a l’acollida de menors estrangers sense família.

El professorat assistent ha valorat positivament el taller. “Tothom ha participat activament i crec que s’enduen idees bones i aprenentatges que posaran en pràctica en el seu dia a dia”, explica Rosario Hidalgo, professora del mòdul de mediació del CFPS d’Integració Social de l’INS La Serreta.

Servei municipal de Mediació

Recordem que l’Ajuntament ja fa més d’una dècada que disposa d’un Servei de Mediació a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes de Rubí. Aquesta eina busca crear un espai alteratiu i confidencial on, a través de la mediació, les diferents parts implicades puguin exposar els seus punts de vista.

S’hi pot anar per temes sobre l’ús de l’espai públic i la proximitat veïnal, qüestions del barri o de la comunitat, o problemes entre entitats i de relacions interpersonals. No es contemplen, però, temes relatius a l’Ajuntament, conflictes familiars i escolars, qüestions on ja s’hagi obert la via penal o conflictes on no hi hagi una relació d’igualtat, com la violència de gènere.

El servei es troba al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, baixos i, per demanar-hi cita, cal trucar al telèfon 93 588 70 00 ext. 4452 o escriure un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . També s’hi pot anar presencialment els dimecres de 15 h a 19 h i els divendres de 10 h a 14 h.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO