Menu

Cáritas Rubí va atendre l'any passat 426 famílies en l'acollida individual

Una de les edicions del Gran Recapte en una imatge d'arxiu Una de les edicions del Gran Recapte en una imatge d'arxiu

Segons l’informe FOESSA sobre exclusió social i desenvolupament social a l’estat espanyol que elabora Cáritas, el 46,33 per cent de les persones que aquest organisme atén a Catalunya porten entre 2 i 5 anys en una situació molt complicada i, per tant, necessitant aquesta ajuda. De fet, es tracta d’un informe que fa Cáritas a nivell de tot l’estat i que aquests dies s’està presentant a diferents parts del país. I la conclusió és la següent: quan estem davant d’un altre crisi econòmica, la que se suposa que hem deixat enrera, ha provocat que moltes persones no s’hagin recuperat encara i s’hagin quedat pel camí.

Això significa que aquestes persones es troben en una greu situació de vulnerabilitat i d’exclusió social amb dificultats per accedir al mercat laboral, a l’habitatge, a la salut i a l’educació. És més, hi ha persones que tenen feina, però les seves condicions de precarietat es tradueixen en què els ingressos no són suficients per poder viure. El que s’anomena cronificació de la pobresa. Més dades que aporta aquest informe a nivell català: el 57,94 per cent són dones. D’aquestes, el 55 per cent tenen entre 30 i 64 anys. I gairebé el 80 per cent, o bé tenen nacionalitat espanyola o bé tenen la documentación regularitzada. Per aquest motiu, des de Càritas Rubí es desenvolupen una sèrie de projectes que tenen el mateix objectiu: que les persones puguin tenir les necessitats econòmiques, vitals i emocionals cobertes mínimament.

Com a exemple de projectes a Rubí, hi ha el Casalet, on són ateses des de diferents vessants, mares i nadons o el Saltiró, que s’amplia a més familiars. L’any 2018 hi van passar 95 persones per aquests espais. Pel que fa a l’acollida individual, que són entrevistes per orientar i ajudar, i que serveixen per derivar a d’altres projectes, l’any passat hi van passar 426 famílies. Pel que fa als aliments, es recullen en diferents èpoques de l’any, com per exemple, el darrer Gran Recapte i, ara, començaran a fer recaptes cada mes per fer front a les necessitats que té l'organisme a Rubí.  Sobre la distribució d’aliments, la representant rubinenca de Càritas, Sagrario Palomino, ha explicat que es fan entrevistes i es recull tota la documentació necessària abans de donar els lots de productes. Les primeres entrevistes les realitzen des de Serveis Socials.

Cáritas Rubí també disposa d'un menjador social, que es troba al costat de l'Esglèsia de Sant Pere que funciona de dilluns a divendres entre les 13.30h i les 16h on, a més, es fan tota mena d'activitats. Té una capacitat per a 20 persones i, actualment, hi acudeixen 18. Cal destacar que en aquests moments, Cáritas Rubí compta amb la col.laboració de 60 voluntaris distribuits en els diferents projectes.

Sagrario Palomino, Cáritas Rubí

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO