Menu

La plataforma contrària al centre de menors explora la via legal

L'antic hotel llueix aquests dies moltes enganxines contra el centre de menors L'antic hotel llueix aquests dies moltes enganxines contra el centre de menors

El bufet Durán & Durán Abogados està portant el cas de la plataforma Stop Centre de Menors i podria recórrer tant per la via administrativa com als tribunals la possible obertura de l’equipament previst a l’antic Hotel Terranova (vegeu notícia). Mentre avança la tramitació del centre, el col·lectiu continua convocant manifestacions de protesta, la pròxima aquest mateix dijous.

Des del bufet Durán & Durán recorden que els treballs per adequar l’Hotel Terranova havien començat sense tenir la llicència d’obres de l’Ajuntament (de fet, el consistori ha aturat momentàniament els treballs acollint-se a aquest fet). A més, asseguren que el POUM contempla que l’edifici que ocupa l’antic hotel està pensat per a un ús hoteler i caldria modificar-lo per encabir-hi el centre de menors.

“Totes les resolucions que advoquin per canviar l’ús d’aquest edifici es poden recórrer, primer a nivell administratiu i després davant dels tribunals”, explica l’advocat Ignacio Riviere, que està portant el cas de la plataforma. El lletrat recorda que “a Rubí hi ha un planejament urbanístic amb uns usos assignats a aquest edifici i els assistencials no estan previstos”.

Riviere explica que Can Rosés es va construir al voltant de polígons industrials i que, precisament, la zona de l’hotel i els seus jardins es van pensar com un reclam per als futurs veïns. Per a l’advocat d’Stop Centre de Menors, l’arribada de l’equipament “canviaria l’estructura” del barri i creu que la zona “no està preparada”.

“Estem a l’espera que es constitueixi el nou Ajuntament, que és qui té la competència urbanística i d’atorgar la llicència d’obres”, explica Riviere, que assegura que el bufet que ja ha tingut un primer contacte amb l’actual equip de govern. L’advocat explica que li comunicarà al pròxim executiu municipal la voluntat “que les coses continuïn com estan fins ara i que no es canviïn”.

 

Noves manifestacions

Paral·lelament a la via legal, Stop Centre de Menors continua amb la pressió al carrer. La plataforma, que segueix organitzant casserolades cada nit, ha convocat una nova manifestació aquest dijous 6 de juny que sortirà del Terranova a les 19 h i recorrerà el centre fins a arribar a la plaça de la Nova Estació. D’altra banda, els veïns han anunciat una protesta similar per a dijous vinent que comptarà amb el suport de veïns de la Zona Franca de Barcelona, on també es vol obrir un nou centre d’emergència per a menors estrangers.

Des d’Stop Centre de Menors insisteixen que un centre com el previst a Can Rosés “no és el recurs correcte ni el model adequat per a la integració dels menors i ho continuarem defensant fins que la DGAIA canviï d'opinió”.

 

Ignacio Riviere, bufet Durán & Durán Abogados

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO