Menu

Alumnes del Torrent dels Alous col·laboren amb la UAB en l'estudi d'antibiòtics naturals

Alumnes del Torrent dels Alous col·laboren amb la UAB en l'estudi d'antibiòtics naturals

Els alumnes de 1r de batxillerat científic de l’institut Torrent dels Alous han donat a conèixer aquest dimarts el treball que han fet per trobar antibiòtics naturals al sòl de Rubí. Es tracta d’una col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dins del projecte Small World Initiative, un programa de foment de la recerca científica que ja es va fer el curs passat a l’INS l’Estatut.

Cinc alumnes de la Facultat de Biociències de la UAB, coordinats per una de les seves professores, han format l’equip que ha treballat amb la vintena d’alumnes de biologia de 1r de batxillerat. El projecte ha permès als joves familiaritzar-se amb la recerca i la feina de laboratori, alhora que han pogut adquirir coneixements útils de cara a l’assignatura de microbiologia que faran el curs vinent.

“L’objectiu del programa és lluitar contra la problemàtica de la manca d’antibiòtics”, explica Núria Gaju, professora de microbiologia a la UAB. Segons la docent, al medi natural es poden trobar molts bacteris que produeixen antibiòtics de forma natural i els alumnes han analitzat mostres de sòl fins a aconseguir aïllar-ne una desena. “Ells encantats de la vida, hauríeu de veure’ls a classe”, explica Gaju. Les troballes del Torrent dels Alous passaran ara a un banc de soques bacterianes de la UAB on seran identificades i catalogades.

Recordem que el Torrent dels Alous ha estrenat aquest curs el seu edifici definitiu després d’estar set anys en barracons (vegeu notícia) i, com és normal, encara queden alguns detalls per afinar. De fet, aquesta xerrada ha tingut lloc a la cantina, ja que el gimnàs (l’espai previst per fer-lo servir com a sala d’actes) encara no està preparat al 100%. La presentació dels alumnes de biologia ha comptat amb la presència de l’alcaldessa i altres membres de l’equip de govern.

 

Núria Gaju, professora de microbiologia a la UAB

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO