Menu

MÚSICA DE MATINADA fins les 06:00

L’AUP acusa l’equip de govern d’“incompetència” en la gestió dels abocadors

El trànsit de cmaions de més de 12 metres està prohibit al camí d'Ullastrell, però l'AUP assegura que l'Ajuntament no vigila que es comepleixi aquesta norma El trànsit de cmaions de més de 12 metres està prohibit al camí d'Ullastrell, però l'AUP assegura que l'Ajuntament no vigila que es comepleixi aquesta norma

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) titlla el govern d’“incompetent” per la gestió dels diversos problemes que afecten els abocadors i assegura que s’ha arribat a una situació “patètica”. Activitat diària a Can Carreras tot i estar clausurat, cap vigilància municipal del trànsit de camions al camí d’Ullastrell o l’acceptació que Can Balasc obri en un forat molt més gran del que li marca la sentència són algunes de les qüestions que denuncia l’AUP.

Aquest dilluns, l’AUP ha convocat una roda de premsa on ha detallat l’estat actual de diverses situacions relatives als abocaments de residus. La primera és l’activitat a Can Carreras. Tot i haver estat clausurat fa dos anys (vegeu notícia), l’abocador encara funciona per les altres activitats que TMA Grupo Sánchez hi du a terme, com l’assecament d’adobs i el reciclatge de palets. Segons la formació, però, l’empresa està aprofitant aquesta situació per continuar abocant-hi residus. Assegura que diàriament hi arriben camions que van en grups: dos vehicles amb residus desconeguts, una compactadora i un camió amb argila. Segons l’AUP, l’empresa estaria abocant residus a l’abocador clausurat i tapant-los després amb argila.

Precisament, aquests camions arriben pel Camí d’Ullastrell, on està prohibit que circulin els vehicles de més de 12 metres de llargada. Però, segons l’AUP, cap servei municipal vetlla perquè es compleixi aquesta norma i l’Ajuntament no està al corrent del trànsit diari de camions.

“Els camions han anat passant, i quan ho hem dit a l’Ajuntament, ens diuen que quan veiem que passa un camió, que els truquem. És ridícul, tu no pots estar trucant la Policia Local dient que has vist un camió de 12 metres... Estem parlant d’una ciutat gran, amb una plantilla de policia, amb inspectors...”, explica Jordi Muntan, portaveu de l’AUP. El regidor considera que “la sensació és que, segurament, no es vol controlar”.

Per tot això, l’AUP demana al govern que sigui proactiu i, si fos necessari, actuï d’ofici per aconseguir que l’empresa demani la clausura de l’activitat i la restauració de la finca, els tràmits definitius per al tancament de l’abocador.

Tal com ja van denunciar abans de l’estiu, la formació també ha posat el focus sobre el futur abocador de Can Balasc, del qual assegura que “obrirà, i obrirà amb un forat molt més gran del que li marca la sentència” (vegeu notícia). L’AUP assegura que l’Ajuntament ha donat per bo un compromís de l’empresa assegurant que no abocarà més residus dels permesos, mentre que la posició del partit assembleari passaria per tancar el forat i fer-ne un amb la capacitat exacta que se li permetrà.

Ràdio Rubí s'ha posat en contacte amb fonts de l'equip de govern per conèixer la seva versió sobre aquestes acusacions però de moment no ha obtingut resposta.

 

“Si Rubí entra a l’AMB, Cova Solera té tots els números per acollir un nou abocador”

L’AUP també s’ha pronunciat sobre la possibilitat que Rubí ingressi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una opció que s’està sospesant actualment (vegeu notícia). La formació recorda que aquest òrgan té competència en residus i que, actualment, cap dels 36 municipis que en formen part té un abocador. Per aquesta qüestió, l’AUP considera que Rubí tindria possibilitats d’acollir un possible nou abocador d’abast metropolità.

“Ara se’ns ha acudit demanar això. Igual triga molt, però és igual: si formem part de l’àrea metropolitana sense que s’hagi decidit la ubicació d’aquest nou abocador, Cova Solera té tots els números. És igual que tinguem un Pla d’Extractives”, alerta Montse Rousse de l’AUP.

La formació explica que enviarà informació sobre aquest fet a la resta de grups municipals per tal que la tinguin en compte de cara a decidir si donen suport a l’ingrés de Rubí a l’AMB.

 

Jordi Muntan, AUP

Montse Rousse, AUP

Tornar al principi

 

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO