Menu

SOLFEJANT PER LA VIDA fins les 22:00

L'equip de govern proposa rebaixar de nou l'IBI

L'equip de govern proposa rebaixar de nou l'IBI

Les ordenances i preus públics es debatran en un ple extraordinari aquest dijous, 11 d'octubre. L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha presentat la proposta de taxes i impostos de l'equip de govern i ha anunciat la rebaixa del 2% de l'IBI tal com es va comprometre l'any passat.

Les ordenances fiscals són les normes que aprova l'Ajuntament per a la regulació de les aportacions dels veïns i veïnes en forma d'impostos, taxes i preus públics i estan estretament lligades als pressupostos de la corporació municipal. Els impostos de caire municipal representen una important aportació econòmica als comptes públics, gairebé la meitat dels ingressos totals de les corporacions. Dintre dels impostos, l'IBI representa l'ingrés més fort que té qualsevol ajuntament.

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha explicat que la rebaixa de la pressió fiscal pels rubinencs no afectarà els serveis que s'ofereixen. L'acord de l'any passat de rebaixar un 2% l'IBI anava acompanyat d'una segona rebaixa per al 2019. Tant l'alcaldessa com el regidor d'hisenda, Moisés Rodríguez, han explicat que s'ha treballat tècnicament i políticament per poder reduir encara més la pressió fiscal durant 2 anys més. A preguntes directes dels periodistes han admès que es podria traslladar com a proposta al programa electoral del PSC, partit al qual tots dos pertanyen.

Amb la rebaixa de l'impost per al 2019, el tipus impositiu a Rubí queda en el 0,6%. El preu mitjà d'un rebut de la contribució a la ciutat és de poc més de 500 euros. La resta d'impostos i taxes es congelen com també va passar l'any passat. Per al 2019 s'amplien algunes bonificacions, és a dir, rebaixes d'impostos i/o exempcions per aquelles famílies amb pitjor situació econòmica. Com a exemple, tornem a trobar l'incentiu al canvi de model energètic. Instal·lar sistemes tèrmics i d'energia solar tindrà descomptes d'entre el 75 i el 95%.

L'alcaldessa ha explicat que confia a tenir el consens del ple per aprovar les noves ordenances. A més, ha avançat que aquesta mateixa setmana es passarà un primer document de pressupost als grups de l'oposició per començar a negociar i que es puguin aprovar els comptes públics abans d'acabar l'any.

 

Ana Maria Martínez, alcaldessa

Tornar al principi

 

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO