Menu

LA TERTÚLIA fins les 10:00

Un estudi reflecteix que el preu del lloguer a Rubí comença a estabilitzar-se

Un estudi reflecteix que el preu del lloguer a Rubí comença a estabilitzar-se

El ritme de creixement del preu del lloguer a Rubí comença a mostrar els primers signes d’estabilitat, malgrat que encara es manté elevat. Així ho reflecteix el darrer informe d’habitatge de la consultoria Gesvalt.

Davant de l’augment dels preus dels últims anys a les grans ciutats, com Barcelona, moltes persones han optat per traslladar-se a la perifèria, on el nivell de vida és teòricament inferior. Això ha provocat que en algunes ciutats, com Rubí, l’import del lloguer s’hagi disparat fins al punt que algunes famílies ja no poden pagar les mensualitats i han començat a rebre les primeres notificacions de desnonaments.

Tot i aquest panorama tan incert, pareix que els preus del lloguer comencen a estabilizar-se. I és que segons un informe de la consultoria privada Gesvalt, en el qual analitzen els preus dels habitatges dels principals municipis de tota Espanya, es confirma que durant el 2018 els preus del lloguer a Rubí s’han mantingut. Segons aquest estudi, el preu mitjà del metre quadrat de lloguer a la ciutat és 9 euros, cosa que en un exemple real es tradueix en el fet que el preu mitjà d’un pis de 80 metres quadrats és de 721 euros, és a dir, més de la meitat del sou mitja d’un vallesà.

Des de Gesvalt, però, rebaten les veus que diuen que s’està creant una nova “bombolla immobiliària”, ja que asseguren que el cas del lloguer no és igual que el de compra, perquè en el primer el preu el regula l’oferta i la demanda i en el segon intervenen altres actors com els bancs.

 

Jesús Boldoba, delegat territorial a Catalunya de Gesvalt

Tornar al principi

 

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO