Menu

MÚSICA DE MATINADA fins les 06:00

AUP, ICV i VR plantegen dubtes sobre el procés participatiu de Ca n'Oriol

AUP, ICV i VR plantegen dubtes sobre el procés participatiu de Ca n'Oriol

Fins a l’11 de novembre la ciutadania pot fer les seves aportacions al procés participatiu sobre la reforma del parc de Ca n’Oriol. En les darreres hores, però, diversos partits de l’oposició han comparegut o han fet declaracions exposant els seus dubtes sobre aquest procés.

Durant la roda de premsa que va fer dimarts a la tarda l’AUP sobre abocadors també va parlar sobre el procés participatiu de Ca n’Oriol. El seu portaveu Jordi Muntan ha remarcat que suposa que l’equip de govern l’utilitzarà “com una excusa per embolicar i fer el seu projecte” i ha afegit que el que els queda clar és que “aquestes dues fases que s’han engegat van en contra de la proposta que fa l’equip de govern”.

Muntan ha posat un exemple d’aquestes sospites. El procés participatiu mostra que només 1 de cada 4 enquestats vol una zona d’aigües al parc com la que planteja el govern.

El portaveu de l’AUP, però, recorda que el parc de Ca n’Oriol té un crèdit reservat de la Diputació per a les seves obres però que els jocs d’aigua es pagarien a través de la partida d’inversions del pressupost.

En aquest sentit, alerta que el govern podria estar temptat a tirar endavant aquesta opció independentment del procés participatiu.

Uns dubtes que comparteix Iniciativa, que aquest dimecres ha parlat de Ca n’Oriol en la roda de premsa d’ordenances. La portaveu Ànnia García explica que ha perdut tota la fe en els processos participatius d’aquest govern i que el de Ca n’Oriol es podria arribar a manipular.

Iniciativa recorda la polèmica dels pressupostos participatius on, segons la seva visió, l’Ajuntament va invisibilitzar la Via Verda de l’AMPA del Rivo Rubeo, que va quedar en segona posició.

Tampoc està d’acord en el model final, segons el qual es redactaran tres projectes diferents que la ciutadania haurà de votar, ja que estarien més d’acord en cercar consensos que en fer competir diferents propostes.

Però un dels aspectes que fa dubtar més Iniciativa és la polèmica enquesta del PSC que es va fer recentment, que també preguntava per Ca n’Oriol, i que Garcia ha assegurat que entén que “és una manera de barrejar qüestions i de fer un ús il·lícit d’unes dades que obtens per una via i les incorpores en un procés que és purament institucional”.

Finalment, Veïns per Rubí ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació oferint la seva visió de tot plegat. Des del partit han assegurat que els resultats de la consulta ciutadana coincideixen majoritàriament amb l’opinió que ells mateixos han expressat en diferents ocasions. Entre els punts de coincidència, han destacat la necessitat de treure el que es coneix com la “bombonera”, a diferència del projecte original socialista.

El portaveu de VR, Antoni Garcia, també ha remarcat que té “dubtes respecte del que pugui fer o vulgui intentar fer el govern municipal amb aquest procés participatiu, però d’entrada hem de veure com evoluciona”.

Garcia ha basat aquestes declaracions en el fet que considera que l’equip de govern només està fent la consulta a la ciutadania perquè els grups de l’oposició l’han forçat a fer-ho.

Tornar al principi

 

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO