Menu

Rubí no celebrarà cap junta de govern local, ni cap ple fins que acabi l’estat d’alerta

Rubí no celebrarà cap junta de govern local, ni cap ple fins que acabi l’estat d’alerta

Aquest dilluns s’ha celebrat el darrer Ple fins que s’acabi l’estat d’alerta decretat pel govern espanyol. L’alcaldessa ha anunciat que aquest dilluns signarà un decret per suspendre l’activitat dels òrgans de govern mentre duri aquesta situació excepcional, cosa que significa que no es faran ni Juntes de Govern Local, ni Plens ordinaris o extraordinaris. Les reunions de l’equip de govern, a més, es faran per videoconferència.

El Ple d’aquest dilluns ha servit per aprovar la despesa i ordenar el pagament de les factures de diferents certificacions d’obres previstes per al 2020. La sessió ha durat pràcticament un minut i ha comptat només amb l’assistència d’alguns regidors de l’equip de govern. Segons el Reglament Orgànic Municipal, el quòrum mínim per poder realitzar el Ple és de nou regidors, cosa que s’ha complit.

 

L’oposició planta al govern

Cap regidor de l’oposició ha assistit al ple extraordinari d’aquest dilluns. Tots coincideixen a dir que no estan d’acord en celebrar una sessió plenària quan la consigna és que tothom es quedi a casa per evitar el contagi del coronavirus.

El portaveu d’ERC, Xavier Corbera, ha remarcat que es tractava d’un ple “posat amb calçador per complir amb els terminis de morositat a causa d’una mala gestió i planificació de l’equip de govern”. Corbera ha destacat que el seu grup considera que havia de donar exemple i quedar-se a casa davant d’aquesta situació excepcional que viu el país i ha recordat que mantindran “un perfil col·laborador amb l’Ajuntament per solucionar la problemàtica del coronavirus”.

El portaveu de C’s, Roberto Martín, per la seva banda, ha assegurat que no han assistit al ple extraordinari perquè els sembla una irresponsabilitat reunir-los, quan s’està demanant confinament i quan saben que al voltant dels regidors hi ha persones immunològicament dèbils. A més, ha afirmat que es tracta d’un ple que es podia posposar, perquè actualment els terminis administratius i jurídics estan paralitzats i, per tant, el tema que es tractava no era urgent. Martín també considera que amb la celebració d’aquest Ple es podria haver vulnerat els drets dels regidors electes.

Toni García, de Veïns per Rubí, ha explicat que tenint en compte les directrius emeses tant per l’Ajuntament, com per la Generalitat i el govern espanyol no li semblava coherent ajuntar 25 persones sense respectar les distàncies de seguretat i ja va avisar que durant aquesta setmana no assistiria a cap reunió presencial.

Betlem Cañizar, de l’AUP, en canvi, ha remarcat que les mesures extraordinàries que estem vivint no han de ser l’excusa perquè s’eliminin els drets democràtics i consideren que no es pot paralitzar l’activitat política, però no veuen tan greu que s’hagi celebrat aquest ple si el motiu real és permetre que les empreses puguin seguir amb la seva activitat a la ciutat. Tot i això, ha assegurat que per a l’AUP és primordial que l’Ajuntament treballi per “resoldre els problemes greus de la gent més vulnerable en aquesta crisi sanitària”.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO