Menu

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès demanen que es derogui la Reforma Laboral

Un moment de la trobada dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental amb el Secretari d'Estat d'Indústria Un moment de la trobada dels alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental amb el Secretari d'Estat d'Indústria

Els agents implicats en el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental demanen al nou govern espanyol derogar la Reforma Laboral i fer-ho el més aviat possible. Aquesta és una de les principals demandes de la reunió el passat divendres amb el Secretari General d’Indústria del Ministerio de Indústria Comercio y Turismo, Raül Blanco.

Una reunió de treball on hi va participar una vuitantena de representants d’entitats locals, universitats, empreses i alcaldes i alcadesses, entre elles, la de Rubí, Ana María Martínez. La trobada va tenir lloc al Sincrotró Alba de Cerdanyol del Vallès i va servir, entre d’altres coses, per explicar els principals projectes i les principals accions incloses dins del citat Pacte que pretenen donar una resposta a les dificultats que en aquests moments està travessant el sector. El Vallès Occidental és bàsicament una comarca industrial i situacions com la de Continental Automotive Spain de Rubí i d’altres empreses del territori que ja han presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) desestabilitza completament els municipis de la comarca. Per aquest motiu, l’alcaldessa de Rubí i la resta d’alcaldes i alcaldesses van ser molt clars: s’ha de derogar la Reforma Laboral ja.

I és que el Vallès Occidental, segons la base de dades de Polígons del Departament d’Empresa i Coneixement, és la comarca catalana amb un major nombre de polígons (un total de 130), i això representa el 16,2% del conjunt de Catalunya. Amb tot, durant el 2019 i fins al mes de setembre s’han produït 13 expedients de regulació a la indústria que s’ha traduït en la destrucció de 412 llocs de treball directes. I des del mes de setembre fins avui s’han presentat 4 expedients de regulació més en 4 multinacionals i això podria afectar fins a gairebé 1.200 persones directament afectades. A banda d’això i precisament davant d’aquesta situació, el Secretari General de Indústria, Raül Blanco, va destacar “els deures ben fets” pel pacte per a la Reindustrialització. I és que, com dèiem, diferents representants municipals van presentar  els projectes prioritzats des de la comarca com ara el model de governança basat en la cooperació públic privada; l’elaboració del nou Pla d’Acció pels anys 2020 i 2021 o els plans de xoc en referència a la Prevenció i reacció davant els EROs i en relació als polígons industrials i a la xarxa i serveis de fabricació digital.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO