Menu

ERC proposa el seu Pla d'Acció per la ciutat a través de trobades itinerants

ERC va fer la seva primera trobada itinerant a l'Ateneu. Foto: ERC ERC va fer la seva primera trobada itinerant a l'Ateneu. Foto: ERC

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha reiniciat aquest dilluns a la tarda les seves trobades itinerants per la ciutat i ho ha fet a l’Ateneu Municipal. La idea és que la ciutadania i les entitats puguin dir la seva sobre com volen que sigui el futur de Rubí.

En cadascuna d’aquestes trobades, ERC explicarà (tal i com ho ha fet aquest dilluns a la tarda) el seu Pla d’Acció per la ciutat que es basa en 5 eixos que corresponen als reptes que ha d’encarar Rubí, no només pels propers 4 anys, sinó per més endavant. Tot plegat, per la formació, s’ha de treballar a través de la participació ciutadana i de la resta de formacions polítiques seguint els mateixos objectius de sempre: aconseguir una ciutat agradable, sostenible i eficient.

Pel que fa a les 5 propostes són les següents: Vapor Nou, mobilitat sostenible, espais públics, comerç i indústria i, en darrer terme, seguretat i civisme. Sobre el Vapor Nou, el portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, ha dit que cal negociar la compra d'aquest espai i que es converteixi en una “nova centralitat connectant les dues parts de la ciutat i fer-ne un pla d’usos”. I en referència a la mobilitat sostenible, Corbera va dir que cal reduir la contaminació desenvolupant les mesures del Pla de mobilitat que encara no s'han dut a terme i fomentar els desplçaments alternatius al vehicle privat com ara el transport públic, la bicicleta o anar a peu.

Sobre l’espai públic, el portaveu republicà ha explicat que cal fer un ruta de vianants per connectar els diferents espais d’interès o fer que l’illa de vianants sigui més sostenible i més verda a més de millorar els parcs del municipi. I sobre comerç i indústria, per Corbera, és bàsic millorar la competitivitat, crear una taula on s’abordin les qüestions importants a banda de fomentar la formació. En aquest sentit, Xavier Corbera ha subratllat que "nosaltres proposem dues mesures molt concretes. Una, la creació de l'APEU's que és l'àrea de promoció econòmica i urbana amb una gestió mixta público-privada que fa més competitiu el nostre comerç i, la segona, recuperar el consell del comerç, que es va crear quan ERC estava al capdavant de comerç, que va ser molt útil".

Finalment, en el terreny de la seguretat i el civisme, “cal detectar els problemes i anar a l’arrel” i per fer-ho, s’han d’actualitzar les normatives vigents, fer-ne de noves i que siguin realistes.

La següent trobada tindrà lloc el dia 16 de desembre a partir de les 19h al barri de Can Fatjó.

Xavier Corbera, portaveu d'ERC

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO