Menu

El Vallès Occidental demana millorar el finançament dels consells comarcals

El Vallès Occidental demana millorar el finançament dels consells comarcals

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Jiménez, juntament amb representants del Baix Llobregat i el Vallès Oriental s'han reunit amb la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, a qui li han tornat a reclamar una millora del finançament comarcal.

Una millora que permetria que els consells comarcals puguin desenvolupar les seves competències així com l’estructura necessària per portar a terme les seves mesures. Cal explicar que des del 2011, i en el cas del Vallès Occidental, el Consell Comarcal ha disminuït en un 21% les assignacions provinents del Fons de Cooperació Local de la Generalitat. A més, a aquest fet, s’ha d’afegir que al novembre de 2015 ja es va suprimir el tram supramunicipal d’aquestes assignacions i llavors els 12 consells comarcals de la demarcació de Barcelona, entre ells, el del Vallès Occidental ja van signar un manifest per a reclamar una millora del seu finançament. També van demanar que es fes una reconsideració de la fórmula de finançament i van sol.licitar una interlocució al màxim nivell amb el Govern català per tractar la globalitat del seu finançament.

I fa justament un any, també es va adreçar un escrit al conseller d’Economia i Hisenda del la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, signat conjuntament pels presidents dels consells comarcals del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat, per posar sobre la taula el finançament dels ens comarcals.

Ara, amb aquesta trobada amb la consellera de Presidència del passat divendres, el que han sol.licitat els màxims responsables dels consells comarcals és que es modifiquin els criteris i el mètode que s’aplica per  a calcular el percentatge de participació en el Fons Català de Cooperació i també que s’augmenti la quantitat total que rep cada consell comarcal en concepte de participació en els ingressos de la Generalitat. Tot plegat amb la intenció de millorar els serveis que ofereix a la ciutadania.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO