Menu

La vaga d'aquest divendres i l'emergència climàtica centraran el ple d'aquest dijous a la tarda

Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament

Aquest dijous a la tarda tindrà lloc la sessió plenària corresponent al mes de setembre on es donarà compte del decret de modificació de l’Organigrama municipal amb els canvis que ha suposat l’entrada dels comuns al govern local (veure notícia). Un ple que donarà sortida al nou curs polític i que estrenarà nou equip de govern.

A banda d’aquest punt, la part administrativa del ple també donarà compte del nomenament de la periodista Núria Escudé com a assessora del grup municipal d’ERC. A més, es passen a aprovació un parell de modificacions de crèdit en la modalitat de crèdit extraordinari i dues mocions més en referència al pressupost 2018: el pla econòmic i financer per incompliment de la regla de la despesa corresponent a la liquidació del pressupost de l’any passat i l’aprovació del compte general de 2018. També entren a l’ordre del dia diverses mocions en relació a habitatge, a l’Autoritat del Transport Metropolità, tres expropiacions i una modificació de la licitació del servei de recollida de diverses fraccions de residus municipals i neteja viària. Pel que fa a les mocions que presenten els grups municipals, una part important són temes sobre medi ambient. Per exemple, ERC, En Comú Podem i l’AUP volen debatre sobre la declaració d’emergència climàtica i suport a la vaga pel clima que es farà aquest divendres (veure notícia).

En Comú Podem també presenta una moció relacionada amb qüestions energètiques. Concretament, en defensa dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat energètica i de suport a la tasca dels ajuntaments afectats per la reclamació de la companyia ENDESA que va fer el passat mes d’agost. I Veïns per Rubí, demanarà al ple que s’estudiï habilitar una nova deixalleria per la zona de les urbanitzacions. I recorda que, en cas d’aprovar-se, caldrà modificar el planejament urbanístic i el Pla d’Equipaments (veure notícia).

I en Comú Podem encara en presenta una tercera sobre l’anomenada llei Aragonés demanant que es rebutji. Els comuns creuen que la normativa, actualment en tràmit al Parlament de Catalunya, podria crear un marc jurídic que premetria privatitzar gran part dels serveis públics com ensenyament, sanitat o serveis socials (veure notícia).

I encara un parell de mocions més. L’AUP posa sobre la taula treballar per uns entorns escolars segurs i Ciutadans, demanarà l’eliminació de la zona blava, la seva reconversió a zona de rotació gratuïta i l’eliminació també de les zones d’aparcament reservades per càrrecs electes (veure notícia).

El Ple de setembre tindrà lloc a partir de les 17 h i, com és habitual, es podrà seguir en streaming a través del web de Ràdio Rubí.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO