Menu

L’oposició s’absté al canvi de categoria dels policies com a rebuig als assessors

L’oposició s’absté al canvi de categoria dels policies com a rebuig als assessors

L'oposició (ERC, C's, VR i AUP) ha decidit abstenir-se simbòlicament en l'únic punt que es votava al Ple d'agost, l'ajustament de la categoria professional dels policies locals a la normativa vigent, com a rebuig al nomenament dels assessors de govern. Els vots a favor de l'equip de govern del PSC i dels seus socis del pacte d'estabilitat, En Comú Podem, han permès tirar endavant la mesura.

Els partits de l'oposició han mostrat així el seu malestar amb l'augment d'assessors de govern i de les seves retribucions. Tot i que tots els grups s'han manifestat a favor de la reclassificació de la categoria laboral dels policies (una mesura acordada amb els sindicats), ERC, C's, VR i AUP han optat per l'abstenció i no pel Sí en aquest punt com a rebuig als nomenaments, que no es votaven.

 

Nomenats els quatre assessors de govern i l'assessora d'ECP

Pel que fa als noms concrets, l'exalcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, és la seva nova cap de Gabinet de l'alcaldessa. La regidora socialista a Terrassa Eva Candela és l'assessora de Planificació i es dedicarà a treballar les modificacions urbanístiques necessàries mentre s'impulsa el nou POUM. José Manuel Gil, exdirector de Creu Roja i la Fundació Catalana de l'Esplai, treballarà la regularització de la plantilla municipal com a assessor de Gerència. I Beatriz Patón, que ha treballat a mitjans de comunicació local en l'àmbit comercial i del màrqueting, és l'assessora de Projecció de Ciutat i Dinamització Comercial i ajudarà a crear polítiques de marca de ciutat.

Cada grup polític representat al Ple té dret a un assessor, un càrrec de confiança a mitja jornada que, com tots els anteriors, és designat a dit pels polítics. De moment, només s'ha nomenat el d'En Comú Podem: Andrea de Pablos, la mateixa assessora que tenia el grup d'ICV el mandat passat. De la resta de grups, només l'AUP ha renunciat públicament a aquest càrrec, així que és previst que en els pròxims plens es nomenin més assessors de grup municipal.

 

El Ple ajusta la categoria professional dels policies locals a la normativa vigent

El Ple d'agost ha aprovat una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) per canviar la categoria professional d'agents i caporals, que passaran de C2 a C1. La reclassificació s'ha fet per ajustar-se a la darrera modificació de la Llei de policies locals, que des de 2015 especifica que aquests funcionaris es classificaran com a C1 a efectes administratius de caràcter econòmic.

El canvi de categoria implica un sou base més alt per als policies locals però la diferència econòmica es compensarà amb la reducció d'un dels seus complements salarials, amb la qual cosa la quantia percebuda a les nòmines serà la mateixa que fins ara. La mesura ha estat acordada amb els sindicats en la Mesa General de Negociació.

 

Precs i preguntes

En el torn dels precs i preguntes, els grans protagonistes han estat els pins talats aquest estiu a Can Fatjó. Oposició i públic han demanat poder accedir als informes tècnics que aconsellaven la tala per motius de seguretat i, fins i tot, s'ha explicat que alguns veïns "van plorar aquell dia" quan van perdre "una de les senyes d'identitat del barri". L'alcaldessa també s'ha referit a un altre dels temes de l'estiu, els problemes amb l'aparcament del Duet Esport, i ha explicat que es continua treballant per solucionar el tema.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO