Menu

El Ple adjudica el nou contracte de recollida de residus i neteja viària a FCC

El Ple adjudica el nou contracte de recollida de residus i neteja viària a FCC

L’últim Ple ordinari del mandat ha aprovat l’adjudicació del nou contracte de recollida de residus i neteja viària a l’empresa Fomento de Construcciones i Contratas (FCC). S’ha tractat d’una sessió llampec, de menys de deu minuts i sense cap intervenció, però que ha servit per donar llum verda finalment a la renovació del contracte més important de l’Ajuntament.

Neteja viària i recollida de residus és el contracte externalitzat més costós de l’Ajuntament de Rubí. L’anterior, adjudicat també a FCC, va caducar el gener de 2015 i des d’aleshores s’ha estat pagant la mateixa empresa a través de factures. El cost del nou contracte s’amplia als 55 milions d’euros per a un màxim de sis anys i inclou més freqüència de recollides, l’augment de contenidors i clàusules socials per als treballadors. Després d’una tramitació complicada tot aquest mandat, l’equip de govern ha aconseguit adjudicar-lo al darrer Ple ordinari i el contracte entrarà en vigor d’aquí a 15 dies.

El camí fins aquí no ha estat fàcil. Durant aquests anys, molts grups de l’oposició han acusat l’executiu de manca de transparència amb la tramitació d’aquest contracte. Per la seva banda, alguns treballadors de l'empresa van denunciar les seves condicions laborals. Fins i tot, el Ple va encarregar una auditoria externa a FCC pel compliment de l’anterior contracte a Rubí, donades les irregularitats que van sortir a la llum a ciutats com Badalona o Barcelona. Finalment, l’auditoria no va trobar cap problema als comptes de la nostra ciutat.

El tràmit final del contracte també ha estat complicat. El mateix govern va reconèixer al Ple que la redacció del plec de clàusules s’estava allargant més del que hauria desitjat, un document que finalment la sala va aprovar el gener de 2018. FCC va ser l’empresa millor puntuada al procés de licitació però, un cop va arribar la petició d’informació prèvia a l’empresa abans d’adjudicar-lo, l’oposició va paralitzar el tràmit. Després d'uns dies tensos, finalment C’s va canviar el sentit del vot al Ple d’abril i va permetre desencallar la situació, tot i que moltes forces de l’oposició van fer palès el seu malestar amb com s’havia gestionat tot el tràmit administratiu.

L’adjudicació definitiva del contracte s’ha aprovat avui amb els vots a favor de PSC, C’s i els cinc regidors no adscrits. Cap grup ha intervingut durant el tràmit plenari.

La resta de tràmits de l’ordre del dia d’aquest dijous també han prosperat sense problemes i sense intervencions, la majoria d’ells amb les abstencions d’ERC, AUP, ICV i CDC. Recordem que cap grup polític presentava mocions en aquest Ple.

Es dóna la circumstància que aquest no serà l’últim Ple del mandat. I és que, tal com ha transcendit avui, caldrà convocar una sessió extraordinària amb l’únic propòsit de ratificar l’acta d'aquest Ple (un tràmit que no podrà fer el següent plenari). La sessió tindrà lloc la tarda del dimecres 12 de juny i és previst que els polítics l’aprofitin per fer el tradicional comiat als regidors que no repetiran el següent mandat. Recordem que, tres dies després, es farà el Ple d’investidura en el qual es constituirà el nou plenari 2019-2023.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO