Menu

L'ús del transport públic ha augmentat un 10% en els últims dos anys

Foto: AMB Foto: AMB

A partir de l’1 de gener ja no podran entrar a Barcelona els vehicles que no tinguin distintiu de baixes emissions. Per aquest motiu, diverses entitats relacionades amb el transport han fet un estudi per esbrinar com ens movem els usuaris de l’àrea metropolitana.  L’informe Els ciutadans i els nous models de mobilitat urbana diu, entre altres coses, que l’ús de serveis de mobilitat ha augmentat en un 10% en els darrers 2 anys i que els usuaris creuen que les millors formes de complementar el transport públic són: el cotxe compartit i el Bicing elèctric.

L’informe sobre els models de transport diu que gairebé el 27% dels enquestats deixarien de fer servir el  cotxe si tinguessin millors condicions i facilitats; gairebé el 60% que utilitzarien transport públic si millorés el servei i la cobertura. La majoria d’usuaris de transport públic (el 65%) valora de forma positiva el transport públic; un 17%, però, diu que està poc o gens satisfet. Alguns rubinencs enquestats per Ràdio Rubí asseguren que augmentarien freqüències i abaixarien el preu.

Hi ha un grup important de ciutadans (gairebé un 58%) que considera que s’haurien de construir més accessos viaris i aparcaments a Barcelona. Aquestes qüestions són les que més afecten els residents al Vallès Occidental, el transport públic complementat amb altres formes de mobilitat. I de fet, és l’opció preferida pels usuaris. Prop d’un 58% està interessat en nous serveis de mobilitat (bicicletes de lloguer, cotxe compartit, vehicle de transport amb conductor...)

Finalment, l’estudi identifica quatre perfils d’usuaris: els green citizens, els tradicionals drivers, els satisfied i els tech drivers. Cadascun d’aquests perfils es comporta de manera diferent. Els green citizens són menors de 45 anys, estan molt motivats per protegir el medi ambient i disposats a renunciar al cotxe o fer-lo servir elèctric. Lògicament, aquests són els que més fan servir el transport públic.

Els tradicionals drivers, com el seu nom indica, són usuaris de cotxe i estan poc disposats a deixar de ser-ho. I és que ni encara que es fessin millores, canviarien el seu cotxe pel tren o l’autobús.

Els satisfied són majors de 55 anys, viuen majoritàriament a Barcelona i fan servir el transport públic. A més, tenen poques perspectives de comprar-se un cotxe en els pròxims anys.

Finalment, els tech drivers viuen a la regió metropolitana. És el que es coneix com a commuters (van  a Barcelona a estudiar, treballar o per oci). Aquest grup és el que menys utilitza de forma exclusiva el transport privat. Fan servir transport públic o cotxe en funció de les seves necessitats. S’informen a través de la tecnologia tant per saber com està la carretera com per consultar horaris i trien serveis més moderns com el VTC.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO