Menu

La Mesa d’Abocadors alerta de la possible obertura de l’abocador de Can Balasc

Trobada de la Mesa dels Abocadors a l'octubre Trobada de la Mesa dels Abocadors a l'octubre

La Junta de Govern Local (JGL) admetrà a tràmit aquest dijous el nou Pla d’Actuació Específica (PAE) de Can Balasc, el document necessari per obtenir la llicència urbanística i obrir l’abocador. El document passarà a exposició pública els següents dies i s’obrirà un període d’un mes per presentar-hi al·legacions.

TMA Grupo Sánchez, propietari de l’extractiva de Can Balasc, ja va presentar fa un any un PAE (vegeu notícia), però l’Ajuntament va acabar aturant la tramitació al maig (vegeu nota de premsa). El consistori argumentava aleshores que hi faltaven alguns informes necessaris i que algun dels que hi havia era desfavorable. Ara, l’empresa està ja en disposició de la majoria d’informes requerits i tots ells són favorables. L’atorgament de la llicència, doncs, dependrà exclusivament del contingut del PAE i les al·legacions que s’hi puguin presentar. “Aquesta vegada serà més complicat”, han reconegut tècnics de l’Ajuntament en una Mesa d’abocadors convocada d’urgència aquest dilluns.

La plataforma Rubí Sense Abocadors, que creuen que la documentació de l’empresa obre la porta a una extensió, capacitat i llistat de residus molt més amplis dels que ha marcat la justícia, ha confirmat que tornarà a presentar al·legacions. Les presentades al primer PAE no s’han contestat mai al haver-se aturat la tramitació al maig però, així i tot, s’hauran de refer.

Una altra opció per aturar-ho podria ser la via judicial. El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, considera que el PAE hauria de contenir un estudi d’impacte ambiental, mentre que el document només incorporaria un estudi d’adequació del planejament original que tenia el projecte de l’abocador als anys 90’s. Medrano explica que aquesta qüestió ha estat recorreguda judicialment i que estan a l’espera d’una resolució.

Rubí Sense Abocadors torna a denunciar que l’Ajuntament no els té en compte

Durant la Mesa d’abocadors d’aquest dilluns s’ha conegut que el PAE va entrar al registre de l’Ajuntament el 24 d’octubre. Tot i que l’ajuntament ha convocat la Mesa abans d’aprovar la tramitació per JGL, des de la Plataforma lamenten que no se’ls hagi explicat res durant aquestes gairebé quatre setmanes. Rubí Sense Abocadors havia demanat insistentment ser part interessada per poder tenir accés a la documentació i preparar les al•legacions.

Els tècnics han explicat que es tracta de documents que no s’obren al públic fins al període d’al·legacions. Per contra, Montse Rousse, una de les portaveus de la plataforma, ha explicat que s’està incomplint el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament. L’article 129 del ROM diu textualment que les entitats ciutadanes tenen dret a ésser informades dels afers i iniciatives municipals que puguin ser del seu interès. Sigui com sigui, el regidor de Medi Ambient ha reconegut després de la Mesa en declaracions als mitjans “que es podria haver passat abans” la documentació a la plataforma, que haurà de treballar dur aquest desembre per tornar a redactar les al·legacions.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO