Menu

L’Ajuntament repartirà 3.000 ‘clakis’ a les escoles per fomentar el reciclatge d’oli usat

L’Ajuntament repartirà 3.000 ‘clakis’ a les escoles per fomentar el reciclatge d’oli usat

Durant aquests dies es repartiran prop de 3.000 recipients clakis a les escoles públiques de la ciutat. La iniciativa s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i l’objectiu és donar impuls el projecte Rubiclak que gestiona l’Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR).

Un total de set centres educatius públics tenen el projecte Rubiclak instaurat i ara, la iniciativa s’estendrà a la resta. Així, l’Ajuntament els lliurarà clakis per distribuir entre l’alumnat i cofres per emmagatzemar aquests recipients a l’escola fins a la seva recollida. En total, se’n repartiran 2.975 a 13 centres de la ciutat.

La idea és que les famílies dipositin l’oli de cuina que ja no es pot aprofitar al claki i, una vegada ple, el portin al punt de recollida més proper (a l’escola, a qualsevol de les deixalleries de la ciutat, a les entitats col·laboradores, associacions de veïns o dependències municipals). Quan entreguin el claki ple, els en proporcionaran un de buit i net.

El personal del projecte Rubiclak el recollirà i s’encarregarà que se sotmeti al tractament necessari perquè es recicli convertint-se en biodièsel, un combustible que prové d’un recurs renovable i esdevé menys contaminant que els combustibles fòssils. El projecte Rubiclak a més de contribuir a la millora del medi ambient també dona treball a persones amb diversitat intel·lectuals residents a Rubí. Recordem que aquest projecte va ser impulsat per les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.

L’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós si no es gestiona com cal. Cada litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no llençar-lo a l’aigüera, una acció que es fa a moltes llars i que cal evitar.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO