Menu

Els veïns de Can Fatjó es queixen de la tala dels dos arbres més antics del barri

Els veïns de Can Fatjó es queixen de la tala dels dos arbres més antics del barri Fotos: J.M Rueda

A través de les xarxes socials, veïns del barri de Can Fatjó i membres de Veïns per Rubí s’han queixat de la tala de dos pins centenaris a la plaça Nova de Can Fatjó. Des de l’Associació de Veïns del barri asseguren que els arbres estaven en bon estat i que ningú de l’Ajuntament ha consensuat amb ells la tala dels arbres.

Els dos pins formaven parc del bosc que hi havia a la zona abans de ser urbanitzada els anys 70. Segons explica el vicepresident de l’AVV de Can Fatjó, Jose Maria Rueda, els pins es van preservar pel seu valor sentimental i natural. El darrer arranjament de la plaça Nova es va fer al 2015 i en aquella ocasió es va consensuar amb els veïns les actuacions. Finalment, en una nota de premsa de fa un parell de setmanes l’Ajuntament informava que havia plantat un centenar d’arbres nous i esmentava precisament la plaça Nova de Can Fatjó.

 Els dos pins havien quedat afectats per les intenses pluges del passat dimecres 17 de juliol i algunes branques havien caigut. Els veïns estaven d’acord amb tallar aquestes branques trencades per evitar problemes de seguretat als habitatges pròxims però creuen que es podien haver podat els arbres sense tallar-los del tot.

La tala es va produir dilluns 29 de juliol a primera hora de la tarda i l’Associació de Veïns assegura que cap representant polític ni tècnic s’ha posat en contacte amb ells per avisar de la tala ni per consensuar quina era la millor opció pel barri. Jose Maria Rueda assegura que aquests pins tenen un gran valor sentimental pels veïns i que talar-los és reduir el patrimoni natural del barri i tot un símbol.

En les darreres setmanes, altres veïns s’han queixat d’altres talls d’arbres que s’han produït com ara un roure a la zona de l’escola Rivo Rubeo i un altre pi al carrer Madrid al barri de Ca N’Oriol.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO