Menu

S'inicien els treballs per reparar la xemeneia de l'Escardívol

La xemeneia es troba a l'Escardívol. Foto: Ajuntament de Rubí La xemeneia es troba a l'Escardívol. Foto: Ajuntament de Rubí

Aquesta setmana comencen els treballs de reparació i reforç de la xemeneia de l’Escardívol dins del Pla d’inversions financerament sostenible. Aquestes obres es fan després que dos estudis de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) i l’enginyer rubinenc, Enric Xercavins, hagin establert que l’estructura presenta deficiències.

Els estudis han arribat a les següents conclusions: la majoria dels maons estan en bon estat, tot i que s’han trobat esquerdes i fissures. D’aquí que s’hagi de reforçar l’estructura de la xemeneia. Així, caldrà, per exemple, eliminar els elements d’acer, reforçar el tronc del con, consolidar la paret interior, reparar les fissures o tapar la sortida exterior de la xemenia, entre d’altres coses. L’empresa Bergavia Obres, SL s’encarregarà de fer aquests treballs per un import de 72.200 euros (veure notícia).

Una mica d'història

Aquest element, que té uns 20 metres d’alçada, és un dels que queden del complex industrial que es coneixia com les Naus de l’Ecardívol. Al 1836, hi havia una fàbrica de filatura de seda, malgrat que no s’ha conservat cap testimoni d’aquesta època. Uns anys després, al 1888, es va instal.lar la pelleria, de rentadors de llana.

Després al 1918, es va muntar una fàbrica d’aprestos, tints i acabats i al 1921 es va crear la societat Rubí Industrial SA i es van ampliar les instal.lacions. Al 1923 es va produir un incendi que va destruir part de la zona, i llavors, l'arquitecte Lluís Muncunill va dissenyar la nau nord mentre que Rubí Industrial SA va desparèixer al 1934. Als anys 40, el complex va ser adquirit per l'empresa Pich-Aguilera, que el va llogar a altres firmes.

La rierada de l’any 1962 va destrossar elements importants de la zona i l’any 1985 el va comprar l’Ajuntament. Va destinar la nau sud i la va convertir en el Complex Cultural l’Escardívol i la nau nord, va acollir l’Institut El Bullidor.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO