Menu

La Diputació presenta a Rubí els ajuts per millorar els polígons de Cova Solera i Can Jardí

Foto: César Font Foto: César Font

Rubí rebrà una subvenció d’1,4 milions d’euros de la Diputació de Barcelona per fer millores als polígons de Cova Solera i Can Jardí. El projecte rubinenc ha estat un dels cinc triats per rebre la inversió, entre els 19 que es van presentar de tota la demarcació.

Concretament, les actuacions que es duran a terme als polígons de Cova Solera i Can Jardí consisteixen al canvi de lluminàries per implantar el sistema LED, que permetrà un estalvi anual de 29.000 euros. Pel que fa a Cova Solera, també s’ampliarà el pont per fer un tercer carril (passarà de10 metres d’amplada a 18) i itineraris no motoritzats, és a dir, per a vianants i bicicletes. Tot el projecte té un cost de 2.147.717 euros, dels quals s’ha rebut la subvenció d’1.441.819 euros. Aquests diners es faran efectius de manera fraccionada entre els anys 2018 i 2020. Per poder portar a terme el projecte l’Ajuntament de Rubí aportarà la diferència, uns 700.000 euros.

En el cas del pont de Cova Solera es preveu que les obres durin uns 10 mesos i en el cas del canvi de lluminària, des del consistori preveuen que es pugui licitar a finals d’aquest any i que els treballs estiguin enllestits al llarg de l’any vinent.

Aquesta subvenció s’emmarca dins el Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona, que es divideix en dues fases dotades de 15 milions d’euros cadascuna. Rubí ha aconseguit la subvenció en la primera fase del Pla i, específicament, en les actuacions dels Plans Integrals destinats als polígons que tenen més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors. A més de Rubí també s’han atorgat aquests ajuts als projectes de Mataró, Igualada, Berga i Sabadell. El cost total dels cinc plans aprovats és de 9.976.152 euros, dels quals la Diputació ha assignat 7.590.075 euros.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha remarcat que l’equip de govern estava “especialment orgullós de la feina feta en matèria de promoció econòmica”.

La Diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, ha explicat que a la demarcació de Barcelona hi ha 311 municipis, dels quals 224 tenen polígons industrials, amb una suma total de 879 polígons i ha reconegut que molts d’aquests estan obsolets.

Un fet en el qual ha posat èmfasi el president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez, que ha recriminat tant a la representant de la Diputació com a l’alcaldessa que les inversions públiques en els polígons industrials “són insuficients”.  

El projecte d’integració sostenible del paisatge industrial de Rubí s’emmarca també en el Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica i al Pla Director Rubí Brilla que promouen la millora de la qualitat i la mobilitat dels polígons de Rubí.

 

Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí

Sònia Recasens, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona

Manuel Jiménez, president CECOT Rubí

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO