Menu

Emotiu homenatge del Casal de la Gent Gran als seus socis més actius

El Francesc i la Carme (al centre de la foto) acompanyats per les seves parelles El Francesc i la Carme (al centre de la foto) acompanyats per les seves parelles

El Casal de la Gent Gran del carrer Magallanes ha celebrat aquest dijous el seu homenatge anual als usuaris més actius. Francesc Ribalda, de 86 anys; i Carme Serra, de 79, han estat els dos rubinencs reconeguts en un emotiu acte en el qual s’han explicat les seves trajectòries vitals i la seva col·laboració amb el Casal.

La Carme va néixer el 1940 a Pradell de la Teixeta (Tarragona) i va treballar durant 40 anys a una fàbrica tèxtil de Can Rosés. Està casada amb el Ramon, té dos fills i tres néts, i és tota una artista cosint i brodant. De fet, moltes de les seves creacions han estat exposades al mateix Casal.

El Francesc, en canvi, va néixer el 1933 a Sant Quirze i s’ha dedicat tota la vida a l’ofici de fuster. És un apassionat de la bicicleta però també dels pessebres, i cada any s’encarrega de fer el del Casal. A més, és un aficionat de les caramelles i soci de la Unió Coral Rubinenca que, precisament, ha tancat l’homenatge d’aquest dijous amb una petita actuació.

Tant el Francesc com la Carme s’han mostrat molt satisfets amb les activitats que fan, i les amistats que han trobat, al Casal de la Gent Gran: “Hi trobem germanor, amistat i ens ajudem els uns als altres, estem molt contents”.

L’homenatge és una petita tradició que el Casal de la Gent Gran celebra anualment. Els socis distingits no són els més grans o els que porten més anys a l’equipament, sinó els que col·laboren voluntàriament i cedeixen el seu esforç, temps o manualitats per fer del Casal un lloc millor. “Molta gent ve aquí a passar l’estona, això no té mèrit. El mèrit i l’agraïment és per a les persones que fan coses”, explica Jordi Canals, president de l’associació del Casal de la Gent Gran.

 

Els treballs de reforma del Casal, encara pendents

Avui dia, el Casal de la Gent Gran atén unes 800 persones i l’espai està saturat, segons el president de l’associació. L’any passat, l’alcaldessa va anunciar que s’havien començat contactes entre l’Ajuntament i la Generalitat (propietària i gestora del Casal) per tal de fer algunes obres de millora i reformar-lo una mica, encara que només fos l’exterior, que està bastant deteriorat (vegeu notícia). Sembla, però, que les converses es troben actualment en punt mort. Des de l’equip de govern expliquen que la idea és insistir i reprendre les negociacions aquest mandat.

 

Francesc Ribalda i Carme Serra, usuaris del Casal de la Gent Gran

Josep Canals, president de l'associació Casal de la Gent Gran

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO