Menu

32 rubinencs troben feina al juny però més de 7.000 segueixen en un ERTO

32 rubinencs troben feina al juny però més de 7.000 segueixen en un ERTO

Rubí torna a ser l’excepció pel que fa a les dades de l’atur. Mentre els desocupats augmenten a Catalunya, el nostre és el municipi del Vallès Occidental on més treballadors han trobat feina durant el mes de juny. 32 persones han sortit de les llistes del SOC. La dada positiva, però, s’ha d’analitzar amb cautela, perquè actualment 7.104 ciutadans estan afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERTO) a la ciutat.

Així doncs, durant el juny s’han registrat un total de 5.877 persones sense feina a la ciutat, però amb els números absoluts a la mà, Rubí és el municipi vallesà on més ciutadans han sortit de les llistes de l’atur, seguit de Barberà del Vallès i Polinyà amb 27 i 21 persones menys desocupades que el mes passat. A la banda oposada hi ha Terrassa, amb 206 persones més sense feina i Sant Cugat, amb 107. 

Pel que fa a la comarca, les xifres no són gens alentidores i el nombre de desocupats augmenta mes rere mes. Al juny, el Vallès Occidental va enregistrar 61.987 aturats, és a dir, 451 persones més sense feina. A Catalunya, s’han registrat 1.870 aturats més i al conjunt de l’estat espanyol l’augment ha estat de 5.107 persones desocupades. Uns increments menors que els registrats durant els mesos de confinament que indiquen una petita recuperació de l’activitat econòmica.

Per sectors, l’atur s’ha incrementat al juny a l’agricultura i els serveis, i també al col·lectiu que no tenia feina anteriorment. En canvi, s’ha reduït la llista d’aturats a la indústria i a la construcció.

S’ha de remarcar, però, que aquestes dades no inclouen els milers d’afectats per un ERTO. En el cas de Rubí, amb xifres de l’1 de juliol, hi ha registrats 824 ERTOs, que afecten un total de 7.104 treballadors. Del total d’expedients, 719 són per força major i afecten 4.982 persones.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO