Menu

Principi d'acord del Pla Social de Continental

Principi d'acord del Pla Social de Continental

L’empresa i els sindicats han arribat a un principi d’acord en les condicions d’indemnització dels treballadors que hagin de ser acomiadats. També s’estableixen mesures de prejubilació per als majors de 55 anys. Els comitès d’empresa participaran al pla d’outplacement i al procés de re industrialització de les plantes.

Diversos sindicats representats a Continental han informat d’aquest acord. Els comitès, han enviat una nota informativa a la plantilla i properament es reuniran en assemblea per explicar-ne els detalls.

El Pla Social estableix que els treballadors de més de 55 anys podran acollir-se a prejubilacions i l’empresa  complementarà la pensió fins arribar al 80 o 100% en funció dels casos.  Els treballadors de més de 55 anys que no es vulguin acollir a la prejubilació tindran dret a la mateixa indemnització que la resta més 20 dies per any treballat extres.

Pel que fa a les indemnitzacions que cobraran els treballadors que no tinguin feina si hi ha una nova direcció, s’ha acordat que siguin de 62 dies per any treballat, una mica menys del que demanaven els sindicats, però el màxim de mensualitats serà de 44, dues més que a l’acord anterior.

A banda del Pla Social, també s’ha arribat a acords en la re industrialització de les plantes i en l’anomenat pla d’outplacement, és a dir, una pla de recol·locació dels treballadors a d’altres empreses. Segons informen els sindicats, els comitès treballaran en l’elecció de l’empresa externa que portarà aquest pla i que, entre d’altres coses, ha de fer formació als treballadors.

Es desconeixen els detalls de la re industrialització de la zona. Fa unes setmanes anunciàvem que es tractava d’un inversor del sector de les energies renovables (vegeu notícia). Al comunicat que s’ha fet arribar als treballadors, s’explica que es crearà una comissió per treballar la re industrialització amb la nova empresa i una altra de seguiment de l’acord.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO