Menu

El Comitè d'empresa de Continental Automotive convoca dues jornades de vaga pels dies 15 i 24

El Comitè d'empresa de Continental Automotive convoca dues jornades de vaga pels dies 15 i 24

El Comitè d’empresa de Continental Automotive Spain, la multinacional alemanya dedicada a fabricar peces d’automòbil, ha convocat dues jornades de vaga de 24 hores de cara als propers dies 15 i 24 de gener per forçar l’empresa a desbloquejar la situació. El comitè d’empresa està formada pels sindicats majoritaris, CCOO i la UGT, i pel minoritari, FTC, (Federació de treballadors i treballadores de Catalunya).  

Les dues parts, direcció d’empresa i el comitè, es van trobar abans de finalitzar l’any 2019 després que la firma anunciés al novembre una reestructuració de les seves plantes a nivell mundial i que afectava directament als 760 treballadors i treballadores de la planta rubinenca. Després de fer una manifestació el passat 14 de desembre per reclamar el manteniment dels llocs de treball, la primera reunió es va fer tres dies després, el 17 de desembre, i en aquell moment, Continental Automotive va anunciar que abandonaria la nostra ciutat, que el grup té signat un projecte amb BMW, però que se l’emporta cap a Brandýs (Txèquia) i que, per tant, Continental no invertiria ni un euro a Rubí.  En aquest reunió, es va emplaçar als empleats a una altra trobada, en aquest cas, el passat 8 de gener. En aquesta ocasió, i segons Mari Carmen Vilà, de la FTC, no es va donar gaire més informació, no es va organitzar la Mesa de Negociació prevista i des de l’empresa “es demanar calma perquè aquesta situació no ajuda a vendre l’empresa”, que, recordem, és la intenció de l’empresa.

Per tots aquests motius, el comitè d’empresa ha convocat aquestes dues jornades de vaga en els diferents torns. La primera, per aquest dimecres, ja que la vaga començarà a les 22h del 14 i durarà fins el 15 també a les 22h i la segona vaga, s’inciarà el 23 a les 22h i durarà fins a les 22h. Aquesta vaga afecta un total de 690 treballadors i treballadores. Mari Carmen Vilà ha explicat que es tracta de fer tota la pressió possible de cara a la negociació sobre el futur dels llocs de feina.

A més a més, aquest dimart hi ha una reunió d’aquest Tribunal Laboral de Catalunya, que és un òrgan negociador, de la que, segons Vilà, "no esperen absolutament res". Per la seva banda, el sindicat CCOO ha enviat un comunicat donant suport a la vaga ja que “les negociacions no avancen a causa de l’immobilisme de l’empresa en els principals eixos que s’estan tractant”. El secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental i la Catalunya Central, Josep Rueda, ha explicat que a la reunió del dia 8, la firma els va dir que hi havia 2 empreses de capital espanyol interessades en comprar la planta rubinenca, sense dir cap nom. Rueda ha parlat de l’enorme incertesa dels treballadors i treballadores de Continental i que, per aquest motiu, era necessari fer aquesta mobilització perquè "necessiten dir que no estan d'acord amb el que està passant".

La propera reunió entre les dues parts està prevista pel dia 22 de gener i,en principi, el 20 de gener l’empresa hauria de comunicar el nom del possible comprador, segons fonts sindicals.

Mari Carmen Vilà, sindicat FTC

Josep Rueda, el secretari general de CCOO d’Indústria del Vallès Occidental i la Catalunya Central

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO