Menu

El Consell Comarcal fa un catàleg amb els oficis amb més demanda del Vallès Occidental

El Consell Comarcal fa un catàleg amb els oficis amb més demanda del Vallès Occidental

La Mesa de la Formació pel Treball del Vallès Occidental, integrada pels ajuntaments que desenvolupen serveis de formació, els agents socials i econòmics del territori i els tres consells de la formació, ha elaborat  el Catàleg de vocacions industrials prioritàries de la comarca.

Segons aquest document, la tecnologia com la robòtica o la informàtica; la fabricació industrial amb mecanització, l’automoció o l’alimentació són alguns dels oficis amb més demanda de llocs de treball, vacants formatives i previsió de mancances professionals a mitjà i llarg termini a la comarca. També hi apareixen la prevenció de riscos industrials, disseny i fabricació tèxtil, manteniment industrial o injecció de plàstics, entre altres.

Amb aquest catàleg es pretén fer promoció de les vocacions industrials per a facilitar el seu coneixement, recuperant el valor dins l’àmbit formatiu i laboral, trencant mites i estereotips de gènere, amb material pràctic i atractiu, així com aconseguir que els joves aprenguin oficis pels quals després tindran feina.

Des del Consell Comarcal s’organitzen activitats orientades a facilitar informació sobre els canvis en el model econòmic actual, i que afecten els processos de producció de serveis i productes, als models de consum, al mercat i als perfils professionals i competències requerides.

També es proposen activitats de descoberta i coneixement de l’entorn per descobrir les indústries que ens envolten. Per aquesta raó es posen a disposició la Xarxa d’empreses sensibilitzadores, que s’han afegit al repte de “despertar vocacions industrials” obrint les seves portes, tant per a l’alumnat que encara no ha iniciat la seva formació professionalitzadora, com pel que ja està immers en un itinerari d’inserció.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO