Menu

El Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova un pressupost de 26 milions d'euros

Sessió plenària del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: Consell Consell Sessió plenària del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: Consell Consell

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el pressupost de cara al 2020 amb els vots a favor dels grups del PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem, les abstencions d’ERC, CAM-AMUNT, Tot per Terrasa i el PP i el vot en contra de Ciutadans.

Parlem d’un pressupost d’una mica més de 26 milions d’euros, un 6,4 per cent més que el del 2019. Cal remarcar que el 84 per cent de la despesa es destinarà a les accions de l’Eix 1 del Programa d’Actuació Comarcal (PAC) que se centra en la Cohesió social i la qualitat de vida. De fet, aquest pressupost i, segons explica el propi Consell, s’emmarca en un context social de desigualtat, amb una clara emergència climàtica i un entorn econòmic d’alentiment. Per aquest motiu, els comptes segueixen tres línies d’actuació: polítiques de cohesió social, les polítiques de promoció econòmica i les polítiques de transició. En el cas, del primer eix concentra mesures per la igualtat de gènere, l’augment dels ajuts de menjador, increment de la despesa pel Servei d’Atenció Domiciliària o l’ampliació del programa Dinem Junts. Les accions de desenvolupament econòmic i social tnen un 5 per cent del pressupost i es destinaran a l’impuls dels polígons Industrials, a l’estratègia Vallès Circular, a la promoció de la comarca o al nou projecte sobre consum responsable que s’iniciarà a 2020. I en darrer terme, i pel que fa al medi ambient i la sostenibilitat, se li destina un 3 per cent del pressupost i inclou actuacions com per exemple l’elaboració del Pla Supramunicipal per la qualitat de l’aire, la instal.lació d’un punt de càrrega de vehicles elèctrics a la seu comarcal o a polítiques de transició energètica.

Finalment, i en la mateixa nota de premsa, el Consell explica que el pressupost comarcal ha pujat un 43 per cent des de l’any 2015 passant dels 18 als 26 milions d’euros. Es tracta un increment que es produeix gràcies a l’augment dels ingressos finalistes, però continua el dèficit de pressupost estructural per al funcionament propi del Consell, fet que s’ha reivindicat en diverses ocasions davant el govern català.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO