Menu

PIMEC diu que les pimes del Vallès Occidental tenen una bona salut econòmica

Rode de premsa de presentació de l'informe de la PIMEC. Foto: PIMEC Rode de premsa de presentació de l'informe de la PIMEC. Foto: PIMEC

La PIMEC, la patronal que representa les petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya, ha fet públic un informe sobre l’estat de les empreses del Vallès Occidental durant el període 2013-2017. El que ha fet la patronal és analitzar els estats comptables de les pimes que presenten els seus comptes al Registre Mercantil a la comarca del Vallès Occidental.

Al 2017, hi havia a la comarca 9.997 firmes, 1.085 més que al 2016. De les gairebé 10 mil, una mica més del 65 per cent pertanyen al sector serveis (6.535 empreses); un 23 per cent, a la indústria (2.301 firmes); un 11,3 per cent a la construcció i un 0,3 per cent, al primari. De fet, el Vallès Occidental és una de les comarques amb més pes industrial al conjunt de Catalunya. Per activitats, es distingeixen 9 d’industrials i 6 de serveis. Destaquen el sector del metall dins de la indústria (46,1 per cent) i el comerç dins dels serveis (40,9 per cent).

D’altra banda, l’informe de la PIMEC també explica que la dimensió mitjana de les pimes a la comarca és entre un 10 i un 16 per cent superior a la mitjana. És més, al 2017 hi havia 10,9 empleats per empresa de mitjana quan al conjunt de Catalunya era de 9,7.

La xifra de vendes mitjana per pime al Vallès Occidental se situa entre l’1,8 i els 2,2 milions d’euros, per sobre també de Catalunya. Per grans sectors, el que factura més per empresa és l’industrial, molt per sobre de la resta. En darrer terme, la productivitat per empleat es va xifrar l’any 2017 en 51.300 euros i el sector industrial és el que mes despesa té per cada treballador.

Des de la PIMEC, s’han mostrat satisfets amb totes aquestes dades i demostren, diuen, que el Vallès Occidental és un dels motors econòmics més importants de Catalunya.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO