Menu

El Vallès Occidental s’uneix per defensar els llocs de treball de la indústria

El Vallès Occidental s’uneix per defensar els llocs de treball de la indústria

Aquest dijous s’han reunit a la seu del Consell Comarcal les alcaldies dels municipis vallesans amb industries en situació de crisi o incertesa com Rubí, preocupada per la possible venda de Continental. Entre d’altres coses, els alcaldes han demanat que es reactivi el Pacte de Reindustrialització del Vallès Occidental.

La reunió s’ha fet a petició de les alcaldesses de Montcada i Rubí, dues poblacions afectades per Expedients de Regulació d’Ocupació i una possible venda d’una multinacional. Els primers edils s’han trobat amb diversos agents com els representants sindicals de les empreses afectades, la diputada de promoció econòmica de la Diputació de Barcelona, el Delegat del govern català a la comarca i el director general de treball.

Les diferents situacions de crisi que s’estan produint a diverses empreses vallesanes podrien afectar prop de 1.200 treballadors. Ja s’ha confirmat un ERO a les empreses de Montcada Te Connectivity –que afecta 94 treballadors i treballadores- i General Cable –amb una afectació a 153 persones. També s’ha confirmat una deslocalització a l’empresa de Sant Quirze del Vallès Huayi Compressor –amb afectació inicial a 164 persones. Finalment també es troba en una situació greu l’empresa Continental que està en situació d’incertesa, podent afectar a fins a 760 persones. A això cal afegir els 4 expedients de regulació que s’han produït a la comarca fins al mes de setembre i que han afectat 412 treballadors més.

Des del Consell Comarcal i les alcaldies s’ha remarcat la necessitat de reactivar el Pacte Nacional per la Indústria per afrontar la situació i activar els 1.844 milions d’euros pressupostats per a aquest Pacte per endegar diferents accions. També es demana que es tingui en compte el fet que el Vallès Occidental és la comarca que més aporta al VAB industrial de Catalunya amb el 16’2% del total, i que la indústria suposa el 28% de l’activitat econòmica de la comarca.

L’alcaldessa de Rubí ha explicat que des del consistori se segueix treballant en el cas de Continental, que s’està pendent d’una reunió amb la gerència de la multinacional que serà un dels temes que es plantejarà en una propera reunió amb la directora general d’Indústria prevista pel 12 de desembre. Ana María Martínez ha reiterat que cal fer canvis a nivell estatal: derogar les reformes laborals del PP que permeten acomiadaments “barats”.

Des de la comarca es planteja que el nou Pla d’Acció del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental pel 2020, inclogui una nova Mesura que abordi la prevenció i la reacció davant els ERO. Aquesta mesura inclouria accions concretes com l’elaboració d’un protocol d’actuació davant aquests casos, accions directes amb les persones afectades per tal de permetre el seu reciclatge o recol·locació i accions a nivell de normativa municipal, com bonificacions de l’IBI, convocatòries de subvencions per a la contractació, etc.

Entitats i partits polítics també donen suport als treballadors vallesans

Aquesta setmana entitats com Rubí per les Pensions Dignes ha emès comunicat donant suport als treballadors de Continental i demanant la derogació de les lleis que permeten precaritzar el mercat laboral. De la seva banda, l’assemblea de Catalunya en comú al Vallès Occidental ha fet una resolució en la que donen suport a tots els treballadors afectats per ERO’s a la comarca i reclamant una política industrial que protegeixi els llocs de treball.

Noves assemblees de treballadors a la planta rubinenca

Els treballadors de Continental segueixen a l’espera de tenir més detalls de com evoluciona la situació de l’empresa. Aquesta setmana s’estan fent noves assemblees informatives per conèixer l’opinió de tots els treballadors de la planta rubinenca i aclarir-los els dubtes que puguin tenir.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO