Menu

MÚSICA DE MATINADA fins les 06:00

Can Jardí passarà a ser un polígon circular a partir del mes de març

Foto: Ajuntament de Rubí Foto: Ajuntament de Rubí

El Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) de Can Jardí serà el primer polígon circular de Rubí. A partir del mes de març es posarà en marxa una prova pilot que incorporarà l’economia circular a la gestió del polígon de Can Jardí. Es preveu que la prova tingui una duració de tres anys.

L’economia circular és un model econòmic que planteja convertir allò que llencem en nous recursos. Mentre l’actual model majoritari té un desenvolupament lineal que comprèn extreure, manufacturar, usar i llençar; la proposta del model circular és regenerativa i tracta els residus com a nova matèria primera, transforma els mitjans de producció, redissenya el producte final i canvia també els hàbits de consum. Així, la rendibilitat de les empreses es fa compatible amb la protecció del medi ambient i també de les persones alhora que crea noves possibilitats de negoci.

El projecte Can Jardí - Polígon Circular parteix de la idea que la gestió compartida dels diferents recursos del polígon permetrà optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorarà la competitivitat de totes les empreses participants. Així, la prova pilot que començarà el mes de març preveu posar en marxa un equip gestor del Polígon format per especialistes en matèria d’energia, aigua, residus i mobilitat.

Can Jardí – Polígon Circular és una proposta cofinançada entre l’Ajuntament de Rubí  i les empreses participants durant els tres anys que durarà la prova pilot que té per objectiu, entre altres, demostrar que els beneficis obtinguts anualment són superiors al cost del projecte.

La proposta de model de gestió circular s’ha presentat aquest divendres davant d’una vintena de persones representants d’empreses del PAE i sis de les companyies assistents ja s’han mostrat interessades en participar activament en el projecte.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO