Menu

El Celler acollirà l’exposició ‘Pedres i Barraques’ a partir de divendres

El Celler acollirà l’exposició ‘Pedres i Barraques’ a partir de divendres

L’exposició Pedres i Barraques. Les construccions en pedra seca que dona a conèixer i revalora aquest tipus d’arquitectura popular i tradicional es podrà veure del 8 de novembre al 22 de desembre a la sala Cèsar Martinell d’El Celler Cooperatiu.

L’exposició, produïda per la Xarxa de Professionals en Museografia Molècula, està formada per més d’una vintena de plafons, utensilis i altres materials gràfics i audiovisuals i és el resultat d’una recerca del seu comissari, Albert Fàbrega, que s’il·lustra amb les fotografies de Pasqual Robles.

Les construccions en pedra seca són aquelles on les peces s’encaixen sense la intervenció de cap tipus d’argamassa, només sorra seca que s’empra per omplir els buits. Són molt comunes a les ribes de la Mediterrània i tenen els seus màxims exponents a la part meridional de Catalunya, les illes Balears i el nord del País Valencià. A Catalunya, estan més presents al Camp de Tarragona, el Penedès, els secans de les Garrigues, l’Urgell, el Segrià, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, l’Empordà i el Montsià. En total hi ha gairebé 19.000 construccions en pedra seca que, sobretot, es troben a barraques, marges, cisternes, masos i pous.

Les construccions en pedra seca tenen un gran valor històric i representen un tret d’identitat dels territoris on predominen, on han configurat un paisatge humanitzat però que presenta un bon equilibri amb la natura. Aquesta tècnica tradicional està considerada bé d’interès cultural (BIC).

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO