Menu

SOBREVIVIENDO A MURPHY fins les 23:00

Moció Veïns per Rubí per crear un Pla director d'eficiència energètica

La proposta inclou que tots els fanals de la ciutat emprin tecnologia LED La proposta inclou que tots els fanals de la ciutat emprin tecnologia LED

Rebutjada. Vots a favor: Veïns per Rubí, Ciutadans, ERC i AUP. Vots en contra: PSC i En comú podem Rubí. 

Veïns per Rubí demanava posar en marxa un Pla director d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat. Es tractava d'una nova eina de treball per reduir encara més el consum energètic del consistori donada la situació d'alerta climàtica. 

Recordem que el Ple del mes de setembre va declarar la situació d’emergència climàtica a Rubí (vegeu notícia), un gest que incloïa el compromís per reduir la petjada energètica des de l’Administració. L’actual Pla Director del Rubí Brilla, vigent fins a finals d’aquest 2019, inclou la voluntat d’augmentar un 20% l’ús d’energies renovables i el descens en la mateixa proporció dels gasos d’efecte hivernacle. Des de 2015, aquest projecte ha permès estalviar més de 300.000 € de consum energètic als equipaments municipals, segons càlculs de l’Ajuntament (vegeu notícia).

Però per a VR no és suficient. “El Rubí Brilla és un projecte positiu, però mancat d’impuls polític”, explica el portaveu Toni García Berea, que considera que “no s’ha tingut l’ambició suficient per fer-lo encara més important”. Donada la recent declaració d’emergència climàtica i que la vigència del Pla Director del Rubí Brilla acaba aquest any, García creu necessari dotar-se d’una eina més potent.

VR proposa un pla específic centrat en la reducció de la despesa i el consum energètic de l’Ajuntament de Rubí. El document inclouria la rehabilitació energètica de tots els equipaments municipals i la substitució de tot l’enllumenat públic per fanals LED, així com un inventari del consum d’aigua, electricitat, gas i combustibles durant dos anys com a mínim per tal de detectar les possibles àrees de millora.

 

Toni García Berea, VR

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO