Menu

El Ple aprova els pressupostos 2019 a només quatre mesos que acabi l’any

El Ple aprova els pressupostos 2019 a només quatre mesos que acabi l’any

Ha estat necessari que passessin set mesos i un canvi de composició al Ple municipal perquè es poguessin aprovar els pressupostos d’aquest any de forma inicial (vegeu notícia). Un fet molt inusual, ja que ara només hi haurà un marge de quatre mesos per poder executar tot el que conté. Els comptes s’han aprovat gràcies a l’acord de governabilitat entre el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) que han votat a favor i els vots en contra d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

En conjunt, el Ple de juliol ha estat bastant descafeïnat. Tots els grups municipals han anat per feina i els diferents punts de la part resolutiva s’han anat succeint a la velocitat de la llum. En menys de 10 minuts els regidors ja estaven debatent els pressupostos municipals.

Uns comptes que, com bé ha dit la regidora encarregada d’Hisenda i Serveis Econòmics, Mari Carmen Cebrián Ordóñez, són exactament els mateixos que es van presentar al febrer d’aquest any i que, segons Cebrián, no van ser aprovats perquè “l’oposició va decidir torpedinar-los per estar en any electoral”. Una crítica que tots els portaveus, inclosa la d’ECP Ànnia García Moreno, s’han afanyat a desmentir i a remarcar que els pressupostos no es van aprovar per falta de consens.

Tots els portaveus municipals han remarcat en les seves intervencions que es tracta d’uns pressupostos continuistes que, de moment no contenen els acords promesos a ECP. A més, han afegit que són uns comptes als quals els manca una visió estratègica i plurianual, que no especifiquen les diferents inversions i amb massa contractes menors.

La portaveu d’ECP, després d’aclarir-li al portaveu de Cs Roberto Martín Martín, que els comuns segueixen a l’oposició, ha explicat els punts que han acordat (vegeu notícia) i ha remarcat que segueixen pensant que no són els pressupostos que ells volen per a la ciutat, però que votaven a favor perquè “és millor tenir-los, que no tenir-los”. A més, ha assegurat que per als pressupostos 2020 exigiran que “hi hagi reunions amb tothom”.

Com era d’esperar, tots els grups municipals de l’oposició han criticat el suport d’ECP als pressupostos i els han demanat explicacions en el seu canvi de vot. El portaveu de VR, Toni García Berea, ha recordat que al ple d’octubre de 2018 els comuns van votar en contra d’aquests mateixos comptes perquè deien que “no confiaven en l’equip del PSC, ja que els havien decebut amb les seves carències” i els ha demanat perquè ara sí hi confien en ells.

Betlem Cañizar Bel de l’AUP, per la seva banda, li ha recordat als comuns que “sempre és millor tenir pressupostos que no tenir-los, però no per això es pot votar sempre sí als comptes municipals, perquè la funció de l’oposició és fiscalitzar-los”. Tal vegada qui ha estat més dur amb ECP ha sigut el republicà Xavier Corbera i Gaju que ha assegurat que els comuns “potser no han signat un xec en blanc al PSC amb l’acord de governabilitat, però sí bastant blanquet”.

La discussió ha finalitzat amb una reprimenda de l’alcaldessa Ana Maria Martínez Martínez als regidors, en especial a Roberto Martín a qui li ha dit que “tindrà tot el mandat per demostrar que té ganes de treballar” i a Corbera a qui li ha recriminat que no hagués anat a les dues darreres juntes de portaveus.

Pel que fa a la part de control, el consens ha estat absolut i totes les mocions presentades pels grups municipals han estat aprovades per junta de portaveus.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO