Menu

El Ple aprova l’actualització del protocol per a l’abordatge de la violència masclista

El minut de silenci per les tres víctimes oficials de la violència masclista del mes passat El minut de silenci per les tres víctimes oficials de la violència masclista del mes passat

El Ple d’abril ha donat llum verda al nou Protocol per a l’abordatge de la violència masclista. Rubí ja comptava amb una eina similar des de 2006 que ara s'actualitza a les noves legislacions i s'adapta a la realitat social actual d’aquesta xacra.

Des de fa anys, els plens municipals comencen amb un minut de silenci per les dones assassinades per les seves parelles o exparelles. El d’abril no ha estat cap excepció: els 24 regidors (ha faltat Francisco López de Ciutadans) han recordat els tres casos oficials del darrer mes: Irene López d’Olot, Nelea S. de Vinaròs, i una dona de 40 anys de Rojals (Alacant) de la qual no es coneix el nom.

Tal com explica l’Ajuntament, el nou text aprovat avui “redefineix el concepte de violència i n'amplia els àmbits (parella, familiar, laboral i social i comunitari); incorpora diferents nivells d'intervenció (sensibilització- prevenció- detecció- atenció- recuperació), defineix les situacions d'urgència a través de la valoració amb eines objectives; concreta la funció de cada Servei municipal i el seu rol específic en casos de violència masclista; estableix un llenguatge comú entre els/les professionals i especifica l'actuació a efectuar en cada àmbit”.

Govern i oposició han donat llum verda en bloc al nou protocol, tot i que l’executiu no s’ha pogut estalviar algunes crítiques. ICV ha lamentat que la nova eina no vagi acompanyada d’un pla similar per abordar la desigualtat de gènere, que consideren l’arrel de la violència masclista, i l’AUP ha dit que “arriba tard” i que “s’hi podia haver aprofundit més”.

Unes crítiques que la portaveu del grup socialista, la també regidora de la Dona Maria Mas, ha adreçat explicant que fa un mes que els portaveus tenien el protocol per tal d’incloure-hi esmenes o propostes, un tràmit que assegura que no van fer.

 

El Ple aprova el Pla estratègic de la gent gran

Un altre document important al qual s’ha donat llum verda avui és el Pla estratègic d’atenció a la gent gran, que neix d’un oferiment de la Diputació de l’any passat. Tots els grups l’han votat a favor i han agraït el treball dels tècnics municipals. També ICV, tot i lamentar però que algunes accions importants (connexió bus amb l’Hospital de Terrassa, detecció de gent gran que viu sola...) quedin relegades a un segon pla de prioritat davant accions més transversals i que ja es duen a terme (arranjament del mobiliari urbà, campanyes de civisme, millora de la il·luminació dels carrers...).

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO