Menu

El primer ple de l'any apunta cap a les eleccions municipals de maig

El primer ple de l'any apunta cap a les eleccions municipals de maig

El primer ple d’aquest 2019, que ha durat poc més d'una hora i 15 minuts, s’ha viscut amb certa tensió, especialment en dos moments. Per una banda, a la part de tràmits, s’han produit un parell de picabaralles entre el portaveu de Veïns per Rubí (VR), Toni Garcia, amb l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez i amb el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez. I de l'altra, durant el debat de la moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) i el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) sobre les detencions d'independentistes del passat 16 de gener.

I ha estat després de les dues intervencions que ha fet Toni Garcia en dos punts a la part resolutiva de la sessió plenària: el del pressupost prorrogat del 2018 i el de la continuïtat del contracte del servei municipal de transport de viatgers. En els dos casos, Garcia ha acusat l’equip de govern d’incapacitat per gestionar i dirigir el municipi en molts temes com ara els diferents contractes caducats o prorrogats de diferents serveis. Garcia ha parlat, fins i tot, de “final d’etapa agònic”. Moisés Rodríguez li ha respost que el seu govern “fa política de veritat” i no “una política barata aprofitant l’streaming”. El portaveu de Veïns ha volgut tornar a intervenir, però després d’un intercanvi de paraules amb l’alcaldessa sobre el Reglament Orgànic Municipal (ROM), Martínez no ha deixat fer el torn de rèplica a Garcia i aquest no ha volgut votar la darrera moció de la part resolutiva del ple, la referida a la modificació puntual del Pla de Millora Urbana per una ampliació a la zona de Can Sant Joan, on s’hi han abstingut ERC, l’AUP, ICV i el portaveu del grup municipal del CDC, mateixes abstencions que a la moció del transport de viatgers on Veïns per Rubí sí ha votat afirmativament.

El segon moment més tens ha estat durant la moció que presentaven conjuntament ERC, l’AUP i CDC rebutjant les detencions arbitràries contra 16 persones independentistes (entre els quals hi havia alcaldes, activistes i periodistes) acusats de desordres públics. Com acostuma a passar en textos relacionats amb la política catalana i espanyola, les tres formacions independentistes han mostrat el seu absolut desacord amb amb aquestes accions “repressives, de vulneració contra els drets civils i de pura catalanofòbia”. I per contra formacions com el PSC o C’s han afirmat que els independentistes menteixen i que les detencions han estat producte d’un mandat judicial i han defensat l’actuació de la Policia Nacional. En aquest moment, després que el portaveu d’ERC, Xavier Corbera, enumerés perfils de twitter de jutges i fiscals amb comentaris poc afortunats, ha arribat la segona picabaralla de la tarda entre el propi Corbera i el portaveu del PSC, Rafael Güeto, recordant-se l’un a l’altre els errors comesos des de cada punt de vista. Finalment, i amb les dues abstencions de Veïns per Rubí i del regidor amb delegacions de govern, Sergi Garcia, s’ha produit un empat a 10 vots i el vot de qualitat de l’alcaldessa ha fet tombar la proposta. ICV, en aquest cas, ha votat SÍ i el regidor Pau Navarro ha dit que "la salut democràtica està en perill".  

Les altres tres mocions de la part de control (creació de xarxa de lavabos públics de l’AUP; promoure l’educació emocional d’ERC i la de suport al cos de Bombers del PSC i C’s) han estat acceptades per tots els grups municipals del ple i, per tant, han quedat aprovades.

En darrer terme, ICV ha presentat una última moció sobre el desbloqueig immediat del vaixell d’Open Arms retingut al Port de Barcelona. S’ha aprovat amb l’abstenció de Ciutadans i tots els grups han agraït la presentació del text a l’Ajuntament de Rubí.

Per últim hem de mencionar, una vegada més, l’absència a un ple municipal dels dos regidors no adscrits expulsats del grup municipal del PP, Jonatan Cobo i Noelia Borque. Cal destacar que durant tota la sessió plenària, una fotografia de Neus Català, supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück, ha ocupat una de les dues cadires dels regidors absents i el regidor d’ICV, Pau Navarro, ha explicat durant el torn de precs i preguntes fa dos anys es va aprovar una moció per convocar la Taula de Memòria Històrica i que, passat aquest temps, no s’ha convocat. En aquest mateix torn de precs i preguntes, representants del parc de Bombers de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal han exposat la seva situació de manca d’efectius o la nul.la planificació existent.

Tornar al principi

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO