Menu

L’equip de govern ajorna "sine die" l’aprovació del POUM

L'absència dels exregidors del PP hagués dificultat l'aprovació definitiva del POUM L'absència dels exregidors del PP hagués dificultat l'aprovació definitiva del POUM

El futur urbanístic de Rubí torna a estar en standby. El govern socialista ha retirat de l’ordre del dia del Ple de desembre l’aprovació definitiva del text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Difícilment podria haver-lo aprovat: l’absència dels regidors no adscrits Jonatan Cobo i Noelia Borque deixava l’executiu local en minoria davant una oposició contrària a aprovar el text sense cercar més consensos. Els exregidors expulsats del PP no tornaran a cobrar per assistir als plens (se’ls embarga el sou per cobrir part dels 30.000 € del seu antic grup municipal que no han pogut justificar) i no és segur que es presentin a les pròximes sessions, situació que deixaria el govern d’Ana Maria Martínez sense un dels seus suports plenaris més fidels.

L’equip de govern no ha donat cap raó de la retirada del POUM i fonts municipals es limiten a explicar a Ràdio Rubí que s’ha decidit “portar-lo a Ple més endavant”, sense concretar encara quan podria ser. Per a l’oposició, però, el motiu és clar: la manca dels exregidors populars deixa l’executiu en minoria i sense capacitat per aprovar el text.

L’antic grup municipal del PP no ha pogut justificar prop de 29.500 € gastats durant aquest mandat, unes despeses que des del seu partit sempre han insinuat que eren irregulars i de caràcter personal (vegeu notícia). El Ple ha aprovat que, per començar a pagar aquesta quantitat, s’embargarà el sou que Cobo i Borque percebran per assistir als plens de 2019. Però moltes veus (especialment dins del seu antic partit) temen que, sense un al·licient econòmic, no tindran ja cap motiu per tornar al Ple.

“Avui s’ha confirmat allò que fa temps que havíem denunciat; si no tornen a venir als plens, es demostrarà que l’únic que els importava de la política era el sou”, explica Isaac Fernández, que era secretari general del PP durant la pugna oberta amb Cobo i Borque, que va acabar amb l’expulsió dels dos edils tant del partit com del grup municipal (vegeu notícia).

La ironia de tot plegat és que AUP, ICV, ERC i VR (els grups que defensaven aturar la tramitació del POUM per fer-ne un de nou més consensuat) poden haver aconseguit avui el que buscaven. Si Cobo i Borque no tornen als plens, l’equip de govern podria tenir serioses dificultats per aprovar el planejament abans d’acabar el mandat. Una situació que deixaria el futur urbanístic de Rubí en mans del pròxim govern municipal.

Ràdio Rubí ha intentat sense èxit contactar amb Cobo i Borque durant el dia d’avui.

Tornar al principi
RECUPERACIÓ COMERÇ

SEGUEIX-NOS CONNECTA'T  
Facebook Inici  
Twitter la ràdio EN DIRECTE  
YouTube Programació  
Instagram Streaming  
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. APP Store  
  APP Google play  
  Revista "La ciutat"  

Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes que n'utilitzem.

ACCEPTO